Ce se întâmplă dacă ai glicemia 700?

În articolul de mai jos, vom explora consecințele grave ale având un nivel de glicemie de 700 mg/dL sau mai ...
Ce se întâmplă dacă ai glicemia 700?

În articolul de mai jos, vom explora consecințele grave ale având un nivel de glicemie de 700 mg/dL sau mai mare. Este important să înțelegem impactul pe care această afecțiune îl poate avea asupra sănătății noastre și să știm cum să acționăm în cazul în care ne confruntăm cu o astfel de situație.

Impactul nivelului de glicemie de 700 mg/dl

Nivelul de glicemie de 700 mg/dL este extrem de periculos și poate duce la numeroase complicații de sănătate. Acest nivel ridicat de zahăr în sânge este mult peste limita normală și poate avea consecințe grave. Iată ce se poate întâmpla:

1. comă diabetică

Un nivel de glicemie atât de ridicat poate duce la o comă diabetică, care este o situație de urgență medicală. În comă diabetică, organismul nu mai poate utiliza glucoza ca sursă de energie, ceea ce poate duce la pierderea conștienței și la alte complicații grave.

2. leziuni la organe

Nivelurile extrem de ridicate de zahăr din sânge pot provoca leziuni la organele vitale, cum ar fi rinichii, inima, vasele de sânge și nervii. Aceste leziuni pot duce la insuficiență renală, boli de inimă, accident vascular cerebral și neuropatie diabetică.

Vezi și:  Ceaiuri pentru scaderea trombocitelor

3. riscul de infecții

Glicemia crescută poate slăbi sistemul imunitar, făcând persoana afectată mai susceptibilă la infecții. Rănile pot fi mai dificil de vindecat, iar infecțiile pot deveni mai severe și mai dificil de tratat.

4. tulburări de vedere

Nivelurile ridicate de zahăr în sânge pot afecta vederea, cauzând retinopatie diabetică și alte probleme oculare. Aceste probleme pot duce la pierderea vederii dacă nu sunt tratate corespunzător.

5. simptome severe

Simptomele asociate cu un nivel de glicemie de 700 mg/dL pot fi extrem de severe și pot include sete excesivă, urinare frecventă, oboseală extremă, confuzie, senzație de greață și vărsături.

Ce trebuie să faceți în cazul unui nivel de glicemie de 700 mg/dl?

Dacă sunteți conștient că aveți un nivel de glicemie atât de ridicat sau suspectați acest lucru, trebuie să acționați imediat. Iată ce trebuie să faceți:

1. căutați asistență medicală de urgență

O glicemie de 700 mg/dL necesită intervenție medicală imediată. Sunați la serviciile de urgență sau mergeți la cea mai apropiată unitate medicală pentru a primi ajutor calificat.

2. nu ignorați simptomele

Dacă experimentați simptome precum sete excesivă, urinare frecventă și confuzie, nu le ignorați. Acestea pot fi semne ale unui nivel ridicat de zahăr în sânge și trebuie investigate rapid.

3. respectați sfaturile medicului

Una dintre cele mai importante măsuri este să urmați cu strictețe recomandările medicului în ceea ce privește tratamentul și gestionarea diabetului. Acesta vă va ghida în stabilirea unui plan de tratament adecvat.

În concluzie

Un nivel de glicemie de 700 mg/dL este extrem de periculos și poate avea consecințe grave asupra sănătății. Este crucial să acționați rapid și să căutați asistență medicală de urgență în cazul unui astfel de episod. Respectarea tratamentului și monitorizarea regulată a glicemiei sunt esențiale pentru a preveni astfel de situații.

Vezi și:  Cum se scade glicemia

Faqs

1. ce este glicemia?

Glicemia este nivelul de zahăr din sânge, care poate varia în funcție de alimentație, activitate fizică și starea de sănătate a unei persoane.

2. care sunt simptomele glicemiei ridicate?

Simptomele glicemiei ridicate pot include sete excesivă, urinare frecventă, oboseală, confuzie și alte simptome similare.

3. cum se măsoară glicemia?

Glicemia se măsoară de obicei prin intermediul unui test de sânge care analizează nivelul de glucoză din sânge.

Archiwum: ianuarie 2024
Photo of author

Slavi Popescu

Slavi este un redactor pasionat de nutriție și diete sănătoase. Cu o vastă cunoaștere în domeniul alimentației echilibrate, Slavi oferă cititorilor noștri informații valoroase despre beneficiile unei alimentații sănătoase și sfaturi practice pentru a-și îmbunătăți stilul de viață prin alegeri alimentare adecvate.

Lasă un comentariu

Popularne wpisy: