Simptome reumatism la inima

Reumatismul la inimă, cunoscut și sub numele de boala reumatismală a inimii, este o afecțiune inflamatorie care afectează inima și ...

Reumatismul la inimă, cunoscut și sub numele de boala reumatismală a inimii, este o afecțiune inflamatorie care afectează inima și alte părți ale corpului. Este cauzată de o reacție anormală a sistemului imunitar la o infecție cu bacteria streptococică. Această afecțiune poate provoca leziuni la nivelul inimii, articulațiilor, pielii și sistemului nervos central.

Simptome comune

Simptomele reumatismului la inimă pot varia de la ușoare la severe și pot include:

 • Dureri sau disconfort în piept
 • Dispnee sau dificultăți de respirație
 • Palpitații sau bătăi neregulate ale inimii
 • Umflarea picioarelor și a gleznelor
 • Oboseală excesivă
 • Febra

Complicații posibile

Reumatismul la inimă poate duce la complicații grave, cum ar fi:

 • Endocardită bacteriană
 • Insuficiență cardiacă congestivă
 • Tulburări de ritm cardiac
 • Leziuni permanente ale inimii

Diagnostic și tratament

Pentru a diagnostica reumatismul la inimă, medicul poate folosi o combinație de istoric medical, examinare fizică, teste de sânge și imagistică medicală, cum ar fi ecocardiografia.

Tratamentul reumatismului la inimă se concentrează pe controlul simptomelor, prevenirea complicațiilor și tratamentul infecțiilor bacteriene. Acesta poate include medicamente antiinflamatoare, antibiotice, medicamente pentru controlul ritmului cardiac și terapie fizică.

În cazurile severe, pot fi necesare intervenții chirurgicale precum intervenții pentru corectarea valvei cardiace afectate sau chirurgie de bypass coronarian.

Prevenire

Cea mai bună modalitate de a preveni reumatismul la inimă este prevenirea infecțiilor bacteriene care îl pot cauza. Acest lucru poate include:

 • Evitarea expunerii la persoane cu infecții streptococice
 • Tratamentul prompt al infecțiilor cu streptococ
 • Menținerea unei igiene bune
 • Administrarea antibioticelor conform recomandărilor medicului în cazul în care este necesar
Vezi și:  Reumatism Articular Acut Simptome

Este important să urmați recomandările medicului și să vă prezentați la controale regulate pentru a detecta și trata orice simptom sau complicație asociată reumatismului la inimă.

Tratament în cazul copiilor

În cazul copiilor diagnosticați cu reumatism la inimă, tratamentul poate fi diferit și mai delicat. De obicei, medicul va lua în considerare vârsta și stadiul bolii în stabilirea planului de tratament. Terapia medicamentoasă poate fi adaptată pentru a se potrivi nevoilor specifice ale copilului, iar în unele cazuri, intervențiile chirurgicale pot fi necesare pentru a corecta anomalii sau leziuni.

Întrebări frecvente

Întrebare Răspuns
Care sunt simptomele reumatismului la inimă? Simptomele pot include dureri în piept, dificultăți de respirație, palpitații, umflarea picioarelor și oboseală excesivă.
Ce complicații pot apărea din cauza reumatismului la inimă? Complicațiile pot include endocardită bacteriană, insuficiență cardiacă congestivă, tulburări de ritm cardiac și leziuni permanente ale inimii.
Cum se poate preveni reumatismul la inimă la copii? Prevenirea constă în evitarea expunerii la infecții streptococice, tratament prompt al acestor infecții, menținerea unei igiene bune și administrarea antibioticelor conform recomandărilor medicului.
Archiwum: octombrie 2022
Photo of author

Slavi Popescu

Slavi este un redactor pasionat de nutriție și diete sănătoase. Cu o vastă cunoaștere în domeniul alimentației echilibrate, Slavi oferă cititorilor noștri informații valoroase despre beneficiile unei alimentații sănătoase și sfaturi practice pentru a-și îmbunătăți stilul de viață prin alegeri alimentare adecvate.

Lasă un comentariu

Popularne wpisy: