Tratament pentru reumatism la mâini

Reumatismul la mâini este o afecțiune care poate afecta calitatea vieții unei persoane, limitându-i mișcarea și provocând durere și disconfort.

Reumatismul la mâini este o afecțiune care poate afecta calitatea vieții unei persoane, limitându-i mișcarea și provocând durere și disconfort. În acest articol, vom explora diversele opțiuni de tratament disponibile pentru reumatismul la mâini, începând de la metode tradiționale până la terapii moderne și intervenții chirurgicale.

Schimbări în stilul de viață și remedii naturale

O abordare inițială în tratarea reumatismului la mâini poate include modificări în stilul de viață și utilizarea remediilor naturale. Acestea pot include:

 • Exerciții ușoare pentru menținerea flexibilității și forței mâinilor
 • Aplicații de căldură sau gheață pentru a reduce inflamația și a calma durerea
 • Utilizarea suplimentelor alimentare, cum ar fi uleiul de pește sau glucozamina, care au fost asociate cu reducerea simptomelor de reumatism
 • Adoptarea unei diete echilibrate, bogate în antioxidanți și acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea inflamației în corp

Terapii medicale și medicamente

Pentru persoanele cu simptome mai severe, medicamentele și terapiile medicale pot fi necesare pentru a gestiona reumatismul la mâini:

 • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea
 • Corticosteroizi pentru a reduce inflamația în articulații
 • Medicamente imunosupresoare pentru a controla reacțiile excesive ale sistemului imunitar care pot agrava reumatismul
 • Terapie fizică și ocupațională pentru a îmbunătăți mobilitatea și funcția mâinilor

Intervenții chirurgicale

Pentru unii pacienți cu reumatism la mâini, intervențiile chirurgicale pot fi o opțiune pentru a corecta deteriorarea articulațiilor și a îmbunătăți calitatea vieții. Acestea pot include:

 • Artroplastie – înlocuirea articulațiilor afectate cu proteze pentru a restabili mobilitatea și funcția mâinilor
 • Chirurgie de reparație a tendoanelor sau ligamentelor pentru a restabili stabilitatea și funcția mâinilor
 • Chirurgie de fus – fuziunea articulațiilor afectate pentru a reduce durerea și a îmbunătăți funcția
Vezi și:  Analiza pentru reumatism

Este important ca tratamentul pentru reumatismul la mâini să fie personalizat în funcție de nevoile și starea fiecărui pacient. Consultați întotdeauna un medic sau un specialist în reumatologie pentru a obține un plan de tratament adecvat.

Archiwum: iulie 2022
Photo of author

Slavi Popescu

Slavi este un redactor pasionat de nutriție și diete sănătoase. Cu o vastă cunoaștere în domeniul alimentației echilibrate, Slavi oferă cititorilor noștri informații valoroase despre beneficiile unei alimentații sănătoase și sfaturi practice pentru a-și îmbunătăți stilul de viață prin alegeri alimentare adecvate.

Lasă un comentariu

Popularne wpisy: