Tratamentul eficient al micozei unghiei

Micoza unghiei, cunoscută și sub denumirea de onicomicoză, reprezintă o afecțiune comună care afectează un număr semnificativ de persoane.

Micoza unghiei, cunoscută și sub denumirea de onicomicoză, reprezintă o afecțiune comună care afectează un număr semnificativ de persoane. Este cauzată de ciuperci care pătrund în unghii și încep să se înmulțească, determinând schimbări neplăcute în aspectul și textura unghiei. Tratamentul micozei unghiei este esențial pentru a împiedica extinderea infecției și pentru a restabili sănătatea și aspectul normal al unghiei afectate.

Tratamente medicale pentru micoza unghiei

Există o varietate de opțiuni medicale disponibile pentru tratarea micozei unghiei. Printre cele mai comune se numără:

 • Medicație orală antifungică: Aceste medicamente sunt prescrise de medic și trebuie administrate conform indicațiilor acestuia. Ele acționează în interiorul organismului pentru a distruge ciupercile responsabile de infecție.
 • Tratamente topice: Cremele, unguentele sau lacurile pentru unghii pot fi prescrise pentru aplicare locală. Acestea conțin ingrediente antifungice care vizează ciuperca și ajută la îmbunătățirea stării unghiei.
 • Intervenții chirurgicale: În cazurile severe sau în cazul în care alte tratamente nu au fost eficiente, se poate recurge la intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea unghiei afectate. Această procedură poate permite o mai rapidă vindecare și regenerare a unghiei sănătoase.

Tratamente naturale pentru micoza unghiei

Pentru cei care preferă opțiuni naturale sau doresc să încerce tratamente complementare, există anumite remedii pe bază de plante sau alte substanțe naturale care pot ajuta în lupta împotriva micozei unghiei. Acestea includ:

 • Ulei de arbore de ceai: Cunoscut pentru proprietățile sale antifungice, uleiul de arbore de ceai poate fi aplicat direct pe unghia afectată pentru a ajuta la combaterea ciupercii.
 • Oțet de mere: Baile cu oțet de mere diluat pot ajuta la reducerea proliferării ciupercilor și la ameliorarea simptomelor asociate cu micoza unghiei.
 • Extract de usturoi: Usturoiul are proprietăți antimicrobiene și antifungice, iar aplicarea acestuia pe unghia afectată ar putea ajuta la tratarea micozei unghiei.
Vezi și:  micoza vaginala

Gestionarea micozei unghiei

Pe lângă tratamentul direct al micozei unghiei, este important să adoptăm și măsuri preventive și de gestionare a acesteia. Acestea includ:

 • Menținerea igienei picioarelor și a unghiilor: Spălarea regulată a picioarelor, uscarea adecvată a acestora și tăierea corectă a unghiilor pot ajuta la prevenirea apariției micozei unghiei.
 • Evitarea încălțămintei strâmte sau a piciorului umed: Aceste condiții favorizează dezvoltarea ciupercilor, deci evitarea lor poate contribui la prevenirea infecției.
 • Evitarea împărțirii de echipamente de pedichiură: Utilizarea propriilor instrumente de tăiere a unghiilor și evitarea partajării lor cu alte persoane poate reduce riscul de infectare.

Tratamentul micozei unghiei poate fi complex și necesită adesea o abordare multifuncțională pentru a obține rezultatele dorite. Atât opțiunile medicale, cât și cele naturale pot fi eficiente în funcție de severitatea și preferințele individuale. Este esențial să se consulte întotdeauna un medic pentru diagnostic și recomandări adecvate de tratament. Adoptarea unor măsuri preventive poate contribui, de asemenea, la prevenirea recurenței infecției și la menținerea sănătății unghiilor.

Tratamentul micozei unghiei în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, tratarea micozei unghiei poate fi mai complicată din cauza limitărilor asociate cu medicamentele și tratamentele topice. Totuși, există opțiuni sigure și alternative naturale care pot fi considerate sub supravegherea unui medic. Printre acestea se numără:

Tratament Beneficii
Aplicarea de ulei de cocos Acesta are proprietăți antimicrobiene și hidratante, fiind sigur în timpul sarcinii.
Înmuiați unghiile în infuzie de ceai de mentă Mentolul din ceaiul de mentă poate ajuta la calmarea disconfortului și poate avea efecte antifungice ușoare.
Utilizarea tincturii de echinaceea Echinaceea are proprietăți antimicrobiene și imunostimulatoare, fiind considerată sigură în timpul sarcinii în dozele recomandate.
Vezi și:  solutie micoza unghie

Întrebări frecvente

 • Este sigur să folosesc tratamente topice pentru micoza unghiei în timpul sarcinii?
 • Care sunt alternativele naturale sigure pentru tratamentul micozei unghiei în timpul sarcinii?
 • De ce este important să discut cu medicul înainte de a începe orice tratament pentru micoza unghiei în timpul sarcinii?
Archiwum: august 2022
Photo of author

Slavi Popescu

Slavi este un redactor pasionat de nutriție și diete sănătoase. Cu o vastă cunoaștere în domeniul alimentației echilibrate, Slavi oferă cititorilor noștri informații valoroase despre beneficiile unei alimentații sănătoase și sfaturi practice pentru a-și îmbunătăți stilul de viață prin alegeri alimentare adecvate.

Lasă un comentariu

Popularne wpisy: