Wrist Tendonitis

Wrist tendonitis este o afecțiune comună care afectează mulți oameni, în special cei care desfășoară activități care implică mișcări repetate ...

Wrist tendonitis este o afecțiune comună care afectează mulți oameni, în special cei care desfășoară activități care implică mișcări repetate ale încheieturii mâinii. Această afecțiune poate fi dureroasă și limitativă, dar înțelegerea cauzelor și opțiunilor de tratament poate ajuta la gestionarea și vindecarea ei cu succes.

Despre Wrist Tendonitis

Wrist tendonitis, cunoscut și sub numele de tendinită a încheieturii mâinii, este o inflamație a tendonului care leagă mușchii de oase în zona încheieturii mâinii. Acest lucru poate apărea din cauza unor mișcări repetate ale mâinii sau a unor traumatisme minore la nivelul încheieturii mâinii. Când tendonul devine inflamat, poate provoca durere, umflare și sensibilitate în zona încheieturii mâinii.

Cauzele Wrist Tendonitis

Există mai multe cauze posibile pentru apariția wrist tendonitis. Printre cele mai comune se numără:

 • Mișcări repetitive: Activitățile care implică mișcări repetitive ale încheieturii mâinii, cum ar fi tăierea cu foarfeca, scrisul sau folosirea tastaturii timp îndelungat, pot duce la inflamația tendonului.
 • Suprautilizarea: Utilizarea excesivă a încheieturii mâinii în activități precum ridicarea greutăților sau practicarea unui sport poate pune presiune suplimentară asupra tendonului, cauzând inflamația acestuia.
 • Leziuni minore: Traumele minore, cum ar fi loviturile sau întinderile la nivelul încheieturii mâinii, pot provoca, de asemenea, inflamația tendonului și apariția wrist tendonitis.

SIMPTOME ȘI DIAGNOSTICARE

SIMPTOMELE wrist tendonitis pot varia de la ușoare la severe și pot include:

 • Durere la nivelul încheieturii mâinii, care poate fi constantă sau poate apărea doar în timpul activităților care implică mâna
 • Umflare în zona încheieturii mâinii
 • Sensibilitate la atingere sau la mișcare
Vezi și:  Tendoanele Mainii

Diagnosticul wrist tendonitis poate fi stabilit de către un medic pe baza istoricului medical al pacientului, a simptomelor și a unui examen fizic. În unele cazuri, pot fi necesare investigații suplimentare, cum ar fi radiografiile sau ecografia, pentru a exclude alte afecțiuni care pot provoca simptome similare.

TRATAMENT ȘI GESTIONARE

Tratamentul pentru wrist tendonitis poate varia în funcție de severitatea afecțiunii și de nevoile individuale ale pacientului. Opțiunile comune de tratament includ:

 • Odihnă și limitarea activităților care agravează simptomele
 • Aplicarea gheții pentru a reduce inflamația și durerea
 • Fizioterapia pentru a întări mușchii și a îmbunătăți flexibilitatea încheieturii mâinii
 • Utilizarea unui bandaj sau a unei atele pentru a susține și a proteja încheietura mâinii
 • Medicația antiinflamatoare pentru a reduce inflamația și durerea

Prevenirea Wrist Tendonitis

Pentru a preveni apariția wrist tendonitis sau recurența acesteia, este important să adoptați măsuri preventive, cum ar fi:

 • Evitarea suprasolicitării încheieturii mâinii și a mișcărilor repetitive
 • Adoptarea unor tehnici corecte de lucru și de practicare a activităților fizice pentru a reduce tensiunea asupra încheieturii mâinii
 • Efectuarea exercițiilor de întindere și întărire a mușchilor încheieturii mâinii

Wrist tendonitis poate fi o afecțiune dureroasă și limitativă, dar cu tratament și gestionare adecvate, majoritatea oamenilor se recuperează complet. Este important să acordați atenție simptomelor și să căutați tratamentul adecvat pentru a preveni complicațiile și recurența afecțiunii.

Complicații Wrist Tendonitis

În unele cazuri, wrist tendonitis netratată sau necorespunzător gestionată poate duce la complicații pe termen lung. Acestea pot include:

Complicație Descriere
Tendinopatie cronică Progresia inflamației cronice poate duce la deteriorarea tendonului și la tendinopatie cronică, care necesită adesea tratament suplimentar sau intervenție chirurgicală.
Limitări funcționale În unele cazuri, wrist tendonitis netratată poate duce la pierderea funcționalității încheieturii mâinii, afectând capacitatea de a efectua activități zilnice sau de a lucra.
Leziuni ale țesutului moale Înflamația persistentă poate provoca leziuni ale țesutului moale din jurul încheieturii mâinii, ceea ce poate agrava durerea și disconfortul.
Vezi și:  Tendonul lui Ahile: Structură, Funcții și Afecțiuni

Întrebări frecvente despre Wrist Tendonitis

 • Care sunt principalele simptome ale wrist tendonitis?
 • Cum poate fi diagnosticată wrist tendonitis?
 • Care sunt opțiunile de tratament disponibile pentru wrist tendonitis?
 • Ce măsuri pot fi luate pentru a preveni recurența wrist tendonitis?
Archiwum: august 2022
Photo of author

Slavi Popescu

Slavi este un redactor pasionat de nutriție și diete sănătoase. Cu o vastă cunoaștere în domeniul alimentației echilibrate, Slavi oferă cititorilor noștri informații valoroase despre beneficiile unei alimentații sănătoase și sfaturi practice pentru a-și îmbunătăți stilul de viață prin alegeri alimentare adecvate.

Lasă un comentariu

Popularne wpisy: