Ce Este Dacă Te Doare Spatele în Zona Plămânilor?

Durerea în zona plămânilor sau în spate poate fi un simptom al mai multor afecțiuni, iar identificarea cauzei exacte poate ...
Ce Este Dacă Te Doare Spatele în Zona Plămânilor

Durerea în zona plămânilor sau în spate poate fi un simptom al mai multor afecțiuni, iar identificarea cauzei exacte poate fi esențială pentru a primi tratamentul adecvat. Dacă te confrunți cu durere în spate în zona plămânilor, este important să consulți un medic pentru evaluare și diagnostic.

Medicamente pentru dureri de spate de la farmacie

Cauze posibile ale durerii în spate în zona plămânilor

Există mai multe condiții medicale care pot provoca durere în spate în zona plămânilor. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze:

 • Pneumonia – o infecție a plămânilor care poate provoca durere în spate, febră, tuse și dificultăți la respirație.
 • Bronșita – o inflamație a căilor respiratorii care poate provoca tuse, producție excesivă de mucus și durere în spate în zona plămânilor.
 • Pleurisia – inflamația membranei care acoperă plămânii și căptușește peretele toracic. Aceasta poate provoca durere în spate în zona plămânilor, care se agravează la respirație profundă sau tuse.
 • Embolia pulmonară – o afecțiune în care un cheag de sânge se formează într-o venă și migrează către plămâni, blocând fluxul sanguin. Durerea în spate poate fi un simptom al acestei afecțiuni grave.
 • Tromboza venoasă profundă – formarea unui cheag de sânge într-o venă profundă, de obicei în picior, care poate migra către plămâni și provoca durere în spate.
 • Leziuni ale coloanei vertebrale – traume sau afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale pot irita nervii din zona respectivă și provoca durere în spate.
Cauze posibile ale durerii în spate în zona plămânilor

Diagnosticarea durerii în spate în zona plămânilor

Pentru a stabili cauza exactă a durerii în spate în zona plămânilor, medicul tău va efectua o evaluare completă, care poate include:

 • Istoricul medical – medicul va discuta cu tine despre simptomele tale, durata și intensitatea durerii și alte afecțiuni medicale pe care le-ai avut.
 • Examinarea fizică – medicul va examina spatele, plămânii și alte zone relevante pentru a identifica semnele fizice ale unei afecțiuni.
 • Investigații suplimentare – pot fi necesare teste suplimentare, cum ar fi radiografii toracice, tomografii computerizate, analize de sânge sau teste de funcție pulmonară pentru a obține mai multe informații despre cauza durerii.
Vezi și:  Cât durează durerea de dinți la bebeluși?

Tratamentul durerii în spate în zona plămânilor

Tratamentul pentru durerea în spate în zona plămânilor depinde de cauza subiacentă identificată de medicul tău. Opțiunile de tratament pot include:

 • Medicație – dacă durerea este cauzată de o infecție, medicul îți poate prescrie antibiotice sau antivirale adecvate. Alte medicamente, cum ar fi analgezicele sau antiinflamatoarele, pot fi prescrise pentru ameliorarea simptomelor.
 • Tratamentul afecțiunii subiacente – în funcție de diagnostic, medicul poate recomanda tratament specific pentru boala identificată, cum ar fi terapia fizică, intervenții chirurgicale sau terapie cu oxigen pentru afecțiunile respiratorii.
 • Gestionarea durerii – medicul poate sugera tehnici de gestionare a durerii, cum ar fi aplicarea căldurii sau a gheții, fizioterapie sau terapie de masaj pentru a reduce disconfortul.

Ce trebuie să fac dacă am durere în spate în zona plămânilor?

Dacă ai durere în spate în zona plămânilor, este important să consulți un medic pentru evaluare. Numai un medic poate stabili cauza exactă a durerii și poate recomanda tratamentul adecvat.

Care sunt semnele că durerea în spate în zona plămânilor ar putea fi grave?

Dacă durerea în spate în zona plămânilor este însoțită de dificultăți de respirație severe, febră ridicată, tuse cu sânge sau dureri intense în piept, ar trebui să cauți asistență medicală de urgență, deoarece acestea pot fi semne ale unei afecțiuni grave, cum ar fi embolia pulmonară.

Pot preveni durerea în spate în zona plămânilor?

Unele cauze ale durerii în spate în zona plămânilor pot fi prevenite prin menținerea unei bune igiene respiratorii, evitarea fumatului și expunerii la substanțe iritante și protejarea coloanei vertebrale prin evitarea pozițiilor sau mișcărilor care pot suprasolicita spatele.

Vezi și:  Ce doctor se ocupă de durerile de spate?

Cât timp durează recuperarea în cazul durerii în spate în zona plămânilor?

Timpul de recuperare depinde de cauza durerii în spate în zona plămânilor și de tratamentul inițiat. Unele afecțiuni pot necesita doar repaus și medicamente timp de câteva zile, în timp ce altele pot necesita tratament pe termen lung sau intervenții chirurgicale.

Archiwum: august 2023
Photo of author

Slavi Popescu

Slavi este un redactor pasionat de nutriție și diete sănătoase. Cu o vastă cunoaștere în domeniul alimentației echilibrate, Slavi oferă cititorilor noștri informații valoroase despre beneficiile unei alimentații sănătoase și sfaturi practice pentru a-și îmbunătăți stilul de viață prin alegeri alimentare adecvate.

Lasă un comentariu

Popularne wpisy: